Simply Fresh

In Haiderabad, een metropool in het zuiden van India, wordt voor Simplyfresh een productiefaciliteit ontwikkeld. Simplyfresh is een voorstander van gezond en lokaal voedsel en produceert onder andere diverse sla- en koolsoorten, radijzen, wortels en kruiden.

Kenmerken

Bedrijf Simply Fresh
Plaats Haiderabad
Land India
Oppervlakte  8 ha
Realisatie 2020
Teelt Sla- en koolsoorten, radijzen, wortels en kruiden

Project

Simply Fresh is India’s eerste kasproject op basis van biologische systemen om zacht fruit en groenten te telen, chemicaliën of pesticiden zijn niet toegestaan. Normaal worden alle groenten in open veld gekweekt maar dit heeft veel gevolgen voor de teelt zoals de vele regen die er kan vallen en de extreme hitte. Een kas kan niet alleen het gewas tegen al dit water beschermen, maar ook kan de groei veel meer beheerst worden. Daarom lijkt een Cravo A- of X-framekas de beste oplossing in India. Simply Fresh heeft al ervaring met kweken op kleinere schaal maar wil nu uitbreiden voor fase 1 zal meer dan 8 hectare kas worden ontwikkeld.

Installatie

Het project bestaat uit acht hectare met diverse kassen waar de klimaat- en wateroplossingen van Priva worden toegepast. Priva levert waterdoseersystemen, ontsmetters en procesautomatisering. Voshol heeft de voorbereiding op zich genomen en heeft de supervisie over het project en de Priva installatie en automatisering. Het grootste deel van de installatie verliep op afstand vanwege het reisverbod in verband met Covid-19. Het project is inmiddels succesvol afgerond en op deze film kan je een kijkje nemen in de kwekerij.

Meer achtergrondinformatie betreffende het project Simply Fresh vind je in dit interview.