FromBoer

In Dinteloord verrijst de nieuwe kas van 3,2 ha voor de teelt van sla.

Kenmerken

Bedrijf FromBoer
Plaats Dinteloord
Land Nederland
Oppervlakte 3,2 ha
Realisatie 2020
Teelt Sla

Project

Bij FromBoer in Dinteloord verrijst de nieuwe kas van 3,2 ha voor de teelt van slasoorten op een uniek teeltsysteem, er wordt geteeld op water in plaats van op grond.

Installatie

De kas wordt voorzien van een complete koelinstallatie. De warmtepompinstallatie verzorgd de koeling en de daarmee opgewekte laagwaardige warmte wordt duurzaam ingezet in de kas of, indien op dat moment niet nodig, opgeslagen in de warmteopslagtank.

De kas is voorzien van een bovennet, specifiek voor het verrichten van service werkzaamheden en het inspecteren van de gewassen. Voor de klimatisering van de kas wordt gebruikt gemaakt van de gecombineerde luchtbehandelingsunit.

Voor de gewasbelichting is gekozen voor het nieuwste armatuur van Oreon, de Monarch. Deze is compact, effici├źnt en heeft met 3.100 ╬╝mol/s een zeer hoge licht output. Daardoor hoeven er minder lampen opgehangen te worden, is er minder schaduw in de kas en zijn de kosten lager. De LED-installatie is watergekoeld, wat bijdraagt aan een lange levensduur en een stabiel kasklimaat.

Wilt u meer informatie over dit project of onze diensten neem dan contact met ons op.