De Kruidenaer

Bij de Kruidenaer telen ze sinds 2003 op innovatieve en duurzame wijze tientallen soorten kruiden verspreid over ruim 25 hectare.

Kenmerken

Bedrijf De Kruidenaer
Plaats Etten-Leur
Land Nederland
Oppervlakte 14.000 m²
Realisatie 2017
Teelt Kruiden

Project

In 2017 is er hard gewerkt om de kas uit te breiden met nog 1,5 hectare voor teelt van basilicum op water. In deze nieuwe kas is bewust gekozen voor de nieuwste technieken. Onder andere diffuus glas, hybride belichting en luchtbevochtiging zijn belangrijke veranderingen om kwalitatief de beste basilicum te kunnen telen.

Samen hebben we gekeken hoe we het beste de hybride belichtingsinstallatie kunnen inpassen. Deze belichtingsinstallatie bestaat uit 2 type belichtingsarmaturen namelijk de Gavita armaturen GAN 1000W 400V en een LED armatuur Lemnis 585W 230V. De warmte afgifte van het Led armatuur zal gekoeld worden d.m.v. een water koelcircuit.

In het ketelhuis wordt een warmte wisselaar geplaatst waarop de aanvoer en retourleiding van de kas op aangesloten zal worden. In dit circuit is een circulatiepomp opgenomen. Deze pomp zal aan of uit schakelen als de LED belichting ingeschakeld zal worden.

Installatie

Belichtingsinstallatie combinatie Oreon Led en Gavita Son-T, water koelcircuit tbv Led, warmtepompsysteem, verwarmingssysteem, CO2 installatie en isolatie.