Carlo Zwinkels

Warmte installatie in uitbreiding van huidige kas met 8 hectare bij Carlo Zwinkels in Wervershoof.

Kenmerken

Bedrijf Carlo Zwinkels
Plaats Wervershoof
Land Nederland
Oppervlakte 8 ha
Realisatie 2019
Teelt Paprika

Project

Carlo Zwinkels is gespecialiseerd in de teelt van paprika. Van generatie op generatie is de teelt van paprika’s geoptimaliseerd. Door het gebruik van alleen maar uiterst moderne glasopstanden in combinatie met de nieuwste technieken behoren zij tot de meest duurzame kwekerijen van het land. Het gebruik van biologische bestrijding, recirculatie van drainwater en verwarming door WKK’s. De CO2 die vrijkomt bij de WKK’s kan weer gebruikt worden als voedingsstof voor het gewas.

Warmte installatie

De vestiging van 12 hectare in Wervershoof wordt er nu uitgebreid met 8 hectare. De nieuwbouw kas Fase 3 is voorzien van een buisrailverwarming. Vanuit het ketelhuis is een compleet nieuwe warm water en CO2 transportleiding geleverd, daar fase 3 tijdens de bouw van het ketelhuis nooit in de planning zat.

In het ketelhuis is een complete warmtepomp installatie geplaatst die bestaat uit 2 modules waarmee op een duurzame manier warmte gegenereerd kan worden van 80 °C. Als koelmiddel is gebruik gemaakt van HFO R-1234ze. Naast de eigen nieuwe energiebron is de installatie tevens aangesloten op de biomassa centrale van ECW.

Akoestische isolatie

Bij de warmte installatie werd een luchtkanaal bij de warmte pompen in het ketelhuis geplaatst. De akoestische isolatie van de luchtkanalen waren klant specifiek aluminium plaat zetwerk. Hierbij werd gebruik gemaakt van geluidsisolerend isolatiemateriaal om het lawaai van het luchtkanaal te dempen.

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden neem dan contact met ons op.