Brabander-Zantman

De hypermoderne demokas genaamd De Ruiter Experience Center is een samenwerking tussen Brabander-Zantman en De Ruiter Seeds. De 8000m² kas is gelegen aan de Narcissenweg in Bleiswijk.

Kenmerken

Bedrijf Brabander-Zantman V.O.F
Plaats Bleiswijk
Land Nederland
Oppervlakte 8 ha
Realisatie 2017
Teelt Tomaten

Project

Bij het De Ruiter Experience Center zijn ruim 300 verschillende tomaten rassen onder een dak te bezichtigen. Een gedeelte van de hypermoderne kas is voor de belichte teelt met Son-T armaturen uitgerust en een deel is ingericht voor de onbelichte teelt. Daarnaast is er een nieuwe bedrijfsruimte gebouwd met een mooie foyer om alle bezoekers van de demokas te kunnen ontvangen. De bezoekers kunnen de verschillende monsters van geoogste tomaten en andere gewassen bewonderen in de De Ruiter Market.

Installatie

De installatie in de kas bestond uit: belichtings installatie, kas installatie, vloerverwarming verwerkingsruimte, vialux installatie, muziek installatie, zwavelverdampers, recirculatie ventilatoren, ketelhuis installatie, uitbreiding klimaatcomputer Priva, CO2 werkzaamheden, transportleidingen, buisrailverwarming, gevelverwarming, groeibuisverwarming, spuiten van buizen en de isolatie van de mengroepen.

Verder heeft Voshol ook de gehele installatie van het nieuwe kantoor uitgevoerd. Dat bestond onder andere uit de installatie van vloerverwarming, verlichting, noodverlichting, wcd’s, schakelaars en data punten.