Met het telen volgens de basisprincipes van ‘Het Nieuwe Telen’ is ventilatie niet meer weg te denken uit de moderne kas. Er is aangetoond dat het volledig sluiten van de schermen zorgt voor een gelijkmatiger kasklimaat en er geen energie verloren gaat. Maar een nadeel is dat met gesloten schermen het vocht moeilijker af te voeren is. Om een bedompt kasklimaat te voorkomen, is er luchtbeweging onder het scherm nodig. Daarvoor biedt Voshol samen met haar leverancier Hinova een efficiënte oplossing met verticale ventilatie.

Verticale ventilatie voor uw kasklimaat

Verticale ventilatie in de kas

Het grote voordeel van verticale ventilatie is dat de lucht in beweging wordt gebracht in en door het gewas. Dit resulteert in een homogeen kasklimaat en minimale horizontale en verticale temperatuurverschillen. Zelfs wanneer de schermen gesloten zijn en de lampen aan staan. Luchtbeweging bevordert de afvoer van het verdampingsvocht uit het gewas en zorgt voor een actief microklimaat. Daarnaast kost het ook minder energie om de plant actief te houden met ventilatoren dan met een minimumbuis.

Efficiënte en stille verticale ventilator

De Hinovator is de meest efficiënte verticale ventilator in zijn soort. Hij is uitgerust met een herkenbaar schoepenblad en daardoor is deze ventilator stil en krachtig. In combinatie met een energie zuinige EC motor is het energieverbruik relatief laag. Ook is elke ventilator traploos in toeren regelbaar met de klimaatcomputer. Deze verticale ventilator creëert een actief klimaat met luchtbeweging door het gewas.

Meer informatie over de verticale ventilator Hinovator

Hinovator de verticale ventilator

Duurzaam en efficiënt ontvochtigen

Het VentilationJet system is een hoogkwalitatieve scherm ventilator welke verse en droge lucht in de kas brengt zonder kieren in het scherm te maken. Ontvochtigen kan dan met een gesloten scherm en zo voorkom je lichtuitstoot en bespaar je tegelijk energie.

Het VentilationJet Systeem® is uitgerust met de Hinovator, deze verticale recirculatie ventilator mengt de lucht tot onder in het gewas. Daarmee voorkom je vochtophoping rondom en tussen het gewas, blijven de planten acties en voorkom je schimmels.

Meer informatie over de schermventilator VentilationJet

Benieuwd wat verticale ventilatie voor u kan betekenen?

Bent u nieuwsgierig geworden wat dit systeem voor uw gewas kan betekenen neem dan rechtstreeks contact op of bel onze collega de heer Lennert Bredemeijer op 0105114052. Hij kan u alles vertellen over de specifieke toepassingsmogelijkheden in uw tuinbouwbedrijf.