Eindelijk was het zover de feestelijke opening van het De Ruiter Experience Center is een feit. De bouw van de Experience Center ging van start in de zomer van 2017 en verliep voorspoedig. Nadat de bouw en de installatie waren afgerond gingen de eerste planten in oktober 2017 de belichte kas in en in december 2017 werden de planten in de onbelichte kas gezet. De hypermoderne kas met een oppervlakte van 8000m² biedt ruimte aan 300 verschillende tomaten rassen. Daarnaast is er een bedrijfsruimte met een prachtige foyer die gebruikt kan worden voor presentaties en ontvangst van kleine en grote groepen bezoekers. De bezoekers kunnen de verschillende monsters van geoogste tomaten en andere gewassen bewonderen in de De Ruiter Market. En vanuit de bedrijfsruimte kunnen de planten in de kas bewonderd worden.

Voshol Warmte en Elektrotechniek heeft het gehele project mogen maken. We zijn daar uiteraard evenals De Ruiter, Paul Zantman en Rob Brabander zeer trots op. Deze locatie is uitgerust met de modernste apparatuur. Zo kan elk ras gemonitord worden en dit levert een grote stroom van data op die voorkomt uit de proeven. Een bedrijf als dit heeft een zwaar en beveiligd netwerk nodig om de hoeveelheid “Big Data” te kunnen verwerken.  Het bedrijf is uniek, hier komen teelt, research en experience samen en is tevens een bijzonder mooie kantoor locatie gecreëerd, aldus Jos Duijvesteijn van Voshol.

Paul Zantman vertelt over de samenwerking met Voshol:

“We wilden graag elektra en verwarming bij dezelfde partij onderbrengen en het liefst ook nog bij een bedrijf lekker in de buurt. Ik moet zeggen daar hebben we absoluut geen spijt van! Bij Voshol zijn de lijnen kort en alle expertise is in huis en ook tijdens de bouw en het overleg hierover verliep alles constructief en prettig.”

Voshol wenst Paul Zantman en Rob Brabander en De Ruiter veel succes met het telen en het ontwikkelen van “nieuwe” tomatenrassen.

 

Officiële opening met film van de geschiedenis van De Ruiter in vogelvlucht.

De Ruiter Market waar de de verschillende monsters van geoogste tomaten en andere gewassen te zien zijn.

Doorkijk vanuit de bedrijfsruimte naar de kas.

Voorkant pand De Ruiter Experience Center

Panel gesprek tijdens de opening.