Deze nieuwste Dutch Powerhouse van Oreon produceert een lichtopbrengst tot 3100 μMol/s bij 1010W met een efficiëntie van 3,1 μMol/J. De Monarch is hiermee het kleinste en meest krachtige LED-armatuur verkrijgbaar in de markt.

De watergekoelde Dutch Powerhouse Monarch heeft een lichtopbrengst van 3100 μMol/s bij een stroomverbruik van 1010W. Dit betekent 49% meer lichtopbrengst bij dezelfde efficiency (3.1) in vergelijking met de Oreon Grow Light 3.0.

Dit LED-armatuur kan zelfs het best presterende HPS-armatuur vervangen, terwijl deze +/- 65% meer licht produceert of 40% energie bespaart. In vergelijking met andere LED-armaturen is de Monarch dankzij de waterkoeling extreem krachtig, wat resulteert in aanzienlijk minder armaturen in de kas. Dit betekent niet alleen een besparing op installatiekosten, maar wellicht nog belangrijker: er wordt minder zonlicht geblokkeerd in de kas. Het kleinste LED armatuur met de grootste impact.

Oreon lanceert het kleinste LED-armatuur met de grootste impact

Voor verdere specificaties van de Monarch zie Oreon.

Voordelen waterkoeling

Het waterkoelingssysteem zorgt naast een hoge output, compact armatuur en hoge efficiency ook voor voordelen voor het klimaat in de kas. Minder stralingswarmte betekent minder temperatuurschommelingen met stabiele luchtvochtigheid- en CO2-waarden tot gevolg. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de afgevoerde warmte te hergebruiken, waardoor het energieverbruik van de lamp volledig wordt benut. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de electronica en LEDs ten goede komt. In onderstaande video is te zien hoe het watergekoelde systeem in een kas werkt.

Wil je weten of LED-armaturen voor jou interessant zijn of wilt u advies? Bel voor meer informatie naar 010 5114052 of neem contact op via ons contactformulier.